Ingrediëntenlijst

yellow flower

Al onze boters, wassen en oliën zijn 100% gecertificeerd Biologisch.

Sheabutter is het meest gebruikte ingrediënt van onze crèmes het is rijk aan antioxidanten, vitamines, hydrateert en is ontstekingsremmend het helpt de huid barrière te herstellen, remt huid veroudering en maakt nieuw weefsel aan.

Daycream

Ingrediënten:
Sheabutter is rijk aan antioxidanten en vitamines. Daarnaast hydrateert het en werkt het ontstekingsremmend. Het helpt de huid barrière te herstellen, remt huid veroudering en maakt nieuw weefsel aan.
Frambozenpitolie die een natuurlijke SPF/UV bescherming heeft, is boordevol antioxidanten (beschermt de huid tegen de zon) tevens vit. A, E, Omega 3 en 6 hydrateert intensief.
Abrikozenpitolie is licht hydraterend, verstevigt het huidweefsel en bindweefsel en is goed voor een droge geïrriteerde huid.
Druivenpitolie wordt snel door de huid opgenomen, verbetert de doorbloeding van de huid, maakt die soepel en vitaal, beschermt tegen vrije radicalen (pycnogenol) en versterkt tevens de fijne haarvaatjes.

Nightcream

Ingrediënten:
Sheabutter is rijk aan antioxidanten en vitamines. Daarnaast hydrateert het en werkt het ontstekingsremmend. Het helpt de huidbarrière te herstellen, remt huid veroudering en maakt nieuw weefsel aan.

Pompoenzaadolie voor de verzorging van schilferige, droge en ruwe huid is rimpelwerend. Babassu olie verhindert uitdrogen, maakt de huid zijdezacht en is zodoende uitmuntend geschikt voor de vochtarme huid. Borage olie is een olie met het (tot nu toe bekend) hoogste gehalte aan linolzuur (vitamine F). Eveneens bevat het zink, magnesium, vitamine B6 en biotine. De olie behoort tot de drogende oliën, dringt heel goed in de huid door en stimuleert de doorbloeding en celvernieuwing, het herstelt de vochtgraad van de huidcellen en heeft daardoor een sterke antirimpel werking. Beschermt tegen UV straling en vrije radicalen, verhoogt het weerstandsvermogen. Borage olie helpt bij een droge, schilferige of geïrriteerde huid.

Precious Royal Jelly Eye cream

Ingrediënten:
Sheabutter is rijk aan antioxidanten en vitamines. Daarnaast hydrateert het en werkt het ontstekingsremmend. Het helpt de huid barrière te herstellen, remt huid veroudering en maakt nieuw weefsel aan.

Granaatappelzaadolie is een uitstekende antioxidant met hydraterende en voedende eigenschappen, het is een ideale grondstof voor hoogwaardige huidverzorgingsproducten, behoort tot de drogende oliën, dringt heel goed in de huid en stimuleert de doorbloeding en celvernieuwing. Beschermt tegen vrije radicalen en huidveroudering, vermindert fijne lijntjes en heeft een regenererende en verstevigende werking.
Castor (Ricinus) of wonder olie wordt meestal gebruikt bij een droge of onrustige huid, het heeft een reinigende werking en brengt de huid weer in balans. Bevat 90% omega 9 vetzuren (ricinolzuur) het maakt de huid zacht en soepel. De olie beschermt de huid tegen water en wateroplosbare schadelijke stoffen. Onder de door de olie gevormde beschermende laag blijft de huid gehydrateerd.
Royal Jelly is van nature rijk aan vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren en andere micro-voedingsstoffen. De Royal Jelly bevat naast 16 verschillende aminozuren ook; vitamine A, B1, B2, B6 t/m B9, C, D, E, fosfor, ijzer en silicium. Al deze voedingsstoffen zijn ook zeer geschikt voor onze huid. Het stimuleert de doorbloeding, celvernieuwing en verstevigt de huid. Het is zeer kostbaar, de opbrengst per bijenkast is minimaal.
Manuka olie beschikt over hoge antibacteriële kwaliteiten, heeft een rustgevende en ontspannende werking, het verjongt, regenereert en activeert de huidcellen van buitenaf.
Manuka honing MGO 240 is antibacterieel.

Prickley Pear & Pearl Facial serum

Ingrediënten:
Aloe Barbadensis is verkoelend, kalmerend en heeft een herstellend vermogen. Het is rijk aan vitaminen A, B, C en E.  Bevat gezonde mineralen, zoals o.a. magnesium, calcium en zink en een stof die beschermt de huid tegen bacteriën en schimmels. Houdt de huid vochtig en elastisch en heeft een anti-aging effect.

Vanilla Plantifolia hydrolaat is rustgevend bij nervositeit en stress.
Cactusvijgolie is een zeldzame olie die rijk is aan onverzadigde vetzuren, vitamine E en mineralen. Het  wordt gewonnen uit de vrucht van de cactusvijgplant en wordt geprezen voor het tegengaan van zichtbare tekenen van veroudering. Cactusvijgolie beschermt tegen de schade van vrije radicalen en stimuleert celvernieuwing. De olie heeft een voedende, hydraterende en verstevigende werking. Tevens verbetert het de textuur van je huid en beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering en  is 1 van de kostbaarste oliën, omdat de opbrengst zo laag is, er zit heel weinig olie in het zaad.
Jojoba olie voelt niet vet aan en wordt daarom veel toegepast in de huidverzorging.
Ze assimileert heel goed met de huid en hydrateert de bovenste huidlagen uitstekend. Vertraagt bovendien de afgifte van talg en is hierdoor bijzonder geschikt voor de verzorging van een vette huid.
Door de verzachtende werking is de olie in lage concentraties ook goed voor de verzorging van een droge en gevoelige huid. Echineacea olie is herstellend en genezend, bouwt weerstandsvermogen op.

Blauwe kamille is een antisepticum. De olie bevordert de genezing van de huid.
In de cosmetica wordt de Kamille gebruikt om zijn ontstekingsremmende, kalmerende en verzachtende werking. Azuleen is een stof die het meeste  voorkomt in Kamille. Wordt toegepast voor een (over)gevoelige huid. De Kamillebloem is geneeskrachtig, helend, verwarmend en kalmerend.

Parelpoeder is een wit fijn poeder gemaakt van fijngemalen parels. Het wordt al meer dan 3000 jaar zowel in cosmetica als in de geneeskunde gebruikt. In Japan wordt het in verschillende producten tegen rimpels gebruikt. Parelpoeder bevat 20 verschillende belangrijke aminozuren en veel sporenelementen, zoals selenium, lithium, fosfor, jodium en magnesium. Zuiver parelpoeder zou de regeneratie van celweefsel ondersteunen.

Propolis is een natuurlijk antibioticum. Propolis desinfecteert en bevordert de weefselgroei.

Manuka Honey Facial Serum

Ingrediënten:
Aloe Barbadensis is verkoelend,  kalmerend en heeft een herstellend vermogen. Het is rijk aan vitaminen A, B, C en E en
heeft een anti-aging effect. Bovendien heeft het veel gezonde mineralen, zoals o.a. magnesium, calcium en zink en een stof die je huid beschermt  tegen bacteriën en schimmels met een anti- ontstekingseffect, houdt de huid vochtig en elastisch.
Rosa Damascena Bulgari Rozenolie en hydrolaat. De echte rozenolie van de Provençaalse en Damaceense roos wordt gewonnen door waterdamp destillatie, het bijproduct van die destillatie is de rooshydrolaat, het stimuleert de huid en verhoogt de bloedcirculatie , werkt als bevochtiger en is vitaliserend.  Echte etherische rozenolie is zeer kostbaar en is een goede verzorging voor de droge, gevoelige en wat oudere huid het is een afrodiserende olie. Rozenolie brengt genezing voor de hartchakra en helpt deze zich te openen als ze zich door verdriet heeft gesloten.
Camelina Sativa zaadolie is zeer rijk aan omega 3 en 6 vetzuren en ook in de juiste verhouding, het bevat een hoog percentage alfa-linoleenzuur. Op de huid trekt de olie snel in (drogende olie) en heeft door het hoge gehalte anti-oxidanten een beschermende en verzachtende werking.
Hyaluronzuur is in feite geen zuur. Hyaluronzuur voorziet de huid van de perfecte dosis vocht, het vervaagt fijne lijntjes en rimpels,  maakt de huid soepeler en steviger. Het versterkt tevens het beschermlaagje van de huid en is ontstekingsremmend.
Het reguleert het hydraterend vermogen, de stofwisseling en het herstellend vermogen van de huid.
Grapefruitzaadolie is een olie die antibacteriële eigenschappen heeft.
Calendula olie is een verwarmende en beschermende olie, het stimuleert de doorbloeding, is wondhelend en vermindert ontstekingen bij gevoelige, geïrriteerde en ruwe droge huid.

Duindoornolie werkt bij beschadigingen van de huid door bestraling (bv de zon), eczeem en geïrriteerde huid. Zeer geschikt voor de verzorging van de de droge en rijpere  huid. 

Lotus Facial olie

Ingrediënten:
Jojoba olie voelt niet vet aan en wordt daarom veel toegepast in de huidverzorging. Ze assimileert heel goed met de huid en hydrateert de bovenste huidlagen uitstekend. Vertraagt bovendien de afgifte van talg en is hierdoor bijzonder geschikt voor de verzorging van een vette huid.
Door de verzachtende werking is de olie in lage concentraties ook goed voor de verzorging van een droge huid en gevoelige huid.

Druivenpitolie. Deze olie staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Druivenpitolie bevat grote hoeveelheden omega-vetzuren en vitamine E (alleen koude eerste persing). Deze eigenschappen maken de olie tot een zeer populair ingrediënt om de huid te verzorgen, heeft tevens antimicrobiële eigenschappen de vitamine,s C, D en E die helpen bij het verminderen van een droge huid en rimpels. De vitamines in combinatie met de grote hoeveelheden vetzuren zorgen voor een verbeterde huidbarrière waardoor er minder vocht uit je huid verdwijnt. Resultaat een sterkere huid die niet langer droog en geirriteerd is, verbetert de elasticiteit en zachtheid van je huid.
Lotus essentiële olie. De Heilige of Indische Lotus, is een waterplant die diep wortelt, ze kunnen ruim 5 meter lang worden. De grote roze bloemen openen zich vroeg in de ochtend en sluiten zich `s avonds weer. Als de zaden rijp zijn draait de vrucht zich naar beneden zodat de zaden in het water kunnen vallen. Die zaden blijven heel lang (soms honderden jaren) kiemkrachtig. De Lotus groeit in moerasachtige bodem, de bloemen en bladeren zijn nooit bevuild, modder en water hechten zich niet aan de bladeren. Het vermogen om vuil af te stoten maakte de plant in grote delen van Azië tot een symbool van zuiverheid.
Lotus absolue heeft een warme kruidige zinnelijke geur, het is een krachtig afrodisiacum. Het vermindert rimpels, roodheid en irritaties. De olie regenereert de huid en stimuleert vorming van nieuw weefsel. Helpt rust in ons zelf te vinden.

Cleansing Almond Facial Oil

Ingrediënten:
Amandelolie koud geperst behoort tot de niet-drogende oliën, het wordt goed door de huid opgenomen en heeft een rustgevende werking op de huid en vermindert huidirritaties. De olie is een weldaad voor de droge en rijpere huid.
Ricinus of Wonderolie
Bij een droge of onrustige huid heeft het een reinigende werking en brengt de huid weer in balans. Bevat 90% omega 9 vetzuren (ricinolzuur) het maakt de huid zacht en soepel houdt de poriën vrij van bacteriën en door het ricinolzuur heeft castorolie ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien ondersteunt Castor olie het herstellend vermogen van de huid. Doordat de moleculen een kleine massa hebben, kan de olie makkelijk tot de diepere huidlagen doordringen. Het verwijdert daardoor ook sneller dode huidcellen (exfolieert)